Ударите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) с дронове от

...
 Ударите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) с дронове от
Коментари Харесай

Пентагонът: Украйна е унищожила 14% от нефтопреработвателния капацитет на Русия

 Ударите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) с дронове от началото на годината са извадили от строя 14% от петролния потенциал на Русия и са довели до повишение на вътрешните цени на горивата, оповестява Bloomberg, като се базира на разследващи данни на Пентагона.
 
Загубата на част от съветския потенциал за пречистване на нефт е довела до повишение на вътрешните цени с 20%-30% доникъде на март и е наложила прекъсване на износа, с цел да се концентрира стрната върху задоволяването на вътрешното търсене. Това се показва в оценката на Агенцията за военно разузнаване на Съединени американски щати, систематизирана в отчет на генералния контрольор Робърт Сторч, който следи процесите към помощта за Украйна.
 
" За да смекчи въздействието на тези удари, Русия забрани износа на бензин за шест месеца, считано от март, стартира да внася петролни артикули от Беларус, възнамерява импорт и от Казахстан, и даде приоритет на доставките на петролни артикули през съветските железници над другите типове превоз ", се споделя в отчета.
 
Публикуваният разбор обгръща единствено двумесечен интервал - от първото нахлуване на 21 януари в завода на " Новатек " в Уст-Луга до ударите от 24 март против електроцентрала в Новочеркаск.
 
В същото време офанзивите против енергийни уреди " доведоха до незначителни спирания на електрозахранването за съветските военни и цивилното население ", защото " Русия има мощен индустриален потенциал - третият по величина в света - и висока степен на остатък в своята мрежа ", се акцентира още в отчета.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР